Miért fogtam bele a bonbonkészítésbe ?
Sok-sok évvel ezelőtt Balin az idegenvezető a kezembe nyomott egy kakaóbabot. Még sosem láttam ilyet. Ma is őrzöm. Aztán Grenadán egy olyan kertben jártam, ahol a tyúkok kakaófák alatt kapirgáltak. Majd újabb és újabb élmények jöttek, mind a kakaóhoz kötődött. Volt alkalmam látni, hogyan fermentálják, és azt is, hogyan szárítják napon a kakaóbab magokat. Meg is kóstolhattam. Párizsban jártam a csoki múzeumban, ott láttam először igazi nagy csoki készítő gépeket. Már akkor éreztem, hogy nekem is kell ilyen. És az a csoki illat!!! Elvarázsolt. Később egy kicsi lány egy mexikói piacon megkínált a helyi csoki gombóccal. Édes volt a kicsi lány, annál förtelmesebb a csoki. Vajon miért? Így elkezdtem kutakodni. És olvastam, és olvastam, aztán összeszedtem a bátorságom, elmentem egy bonbonkészítő tanfolyamra. Majd még tizenegyre, majd a Csokoládéakadémiára. Végül döntöttem. Cukrász lettem, hogy készíthessek csokit nemcsak a magam, hanem mások örömére is…
Hát, itt tartok… Mert a csoki akar engem. A Heaven Chocolate már nyitva van….
Várok sok szeretettel minden csokikedvelőt!
Kántor Éva